Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Kjære rød-grønne styresmakter

Dette leserinnlegget sto i Jærbladet 15. juni 2012, og er publisert på RIAs blogg i samråd med forfatteren.

Kjære rød-grønne styresmakter
Fra statssekretær Lønseth, Faremo og co hører vi stadig omkvedet » De som har behov for beskyttelse, får det » Resten får avslag.

Men hvem har egentlig størst behov for beskyttelse i våre styresmakters øyne?

Er det  faktisk «Det Hellige» Norske Asylinstituttets innvandringsregulerende behov?

Eller er det avviste asylsøkere – voksne eller barn – eller voksne med barn, som VET at de risikerer fengsel, tortur, død eller forfølgelse ved retur til eget land. Uansett hvor mye statssekretær Lønseth og UNE direktør Skjeggestad bedyrer at det er trygt. De er skremmende villige til å ta risikoer med andre menneskers liv som innsats.

Jeg leste  et innlegg i Jærbladet fra AP´s Stortingsrepresentant og innvandringspolitiske talsperson Lise Christoffersen, i forbindelse med den utrolig skuffende og tannløse Barn på flukt-meldingen. Hun påstår at de har lyttet til alle innspill de har fått fra enkeltpersoner, lokalsamfunn, egne partiavdelinger osv. Men de vil ikke endre reglene, de er bra nok, påstår hun. Bare være enige om å komme med noen ønsker og anbefalinger.  Og hun fortsetter: «Med denne enigheten slår vi rød-grønne partier ring rundt asylinstituttet. Vi vil bevare det for mennesker som trenger beskyttelse.De har krav på opphold»

Men selve UNE-direktøren sier  at det er ikke nok med signaler, ønsker og anbefalinger. For å få forandring må det komme lovendringer .

Så jeg ber dere innstendig; slå heller ring rundt de mange retur til tortur-truede «returnekterne» (barn eller voksne) til dere har fått ryddet opp i lover og regler omkring asylsøker-behandlingen slik at den kke primært hemmer innvandring, men virkelig utøver rettferdig beskyttelse og ivaretaking av dem som trenger det!

Det er noe som ville begeistre mange rød-grønne (snart eks-)velgere. For det er mange av oss som mener at grunnverdiene til de rød-grønne partiene ( trenger jeg ramse dem opp?) faktisk er enda viktigere enn økt vekst og enda større individuell velstand. Som ikke kan kose oss over godene mens medmennesker umenneskeliggjøres, traumatiseres og tvangsutsendes fra landet.

Gi oss en rask, ansvarlig revidert asylpolitikk, som vi alle kan slå en ring rundt og være bekjent av.

I stedet for å måtte kjempe mot egen regjering og egne partier mot stadig nye hjerteskjærende urettferdigheter i enkeltsaker. Dette fy-ordet. Men mennesker er enkeltsaker. «Massene» består av enkeltindivid. En og en Nathan – eller Jens, Siv eller Grete.

Vi kan ikke leve med dagens asylpolitikk i verdens såkalt beste og mest demokratiske land. Nok er mer enn nok.

Ruby Elisabeth Skatvedt

Reklamer

2 kommentarer på “Kjære rød-grønne styresmakter

 1. Jon Stangeland
  4. juli 2012

  Pensjonert førstelagmann Nils Erik Lie har 3. juli vist i Stavanger Aftenblad at rettssikkerheten sviktar for flyktningar. Det blir ikkje gjort godt nok arbeid i dei styresmaktne som held på med utlendingssaker.

 2. tonslo
  4. juli 2012

  Nils Erik Lies kommentar i Stavanger Aftenbladet er verdt å lese:
  http://www.aftenbladet.no/meninger/kommentar/Rettssikkerheten-svikter-2996117.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 3. juli 2012 av i Asylsøkere, Returavtale.
%d bloggere like this: