Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Derfor kjemper vi for en rettferdig asylpolitikk

20130329-181328.jpg

Mange av oss begynte vårt engasjement etter møte med asylsøkere med rystende urettferdig behandling fra den norske stat. Her er noen grunner:

Fredag 26 okt. Demonstrasjon! Iskaldt men forholdsvis mye folk i sentrum av Stavanger. RIA, sammen med politiske og religiøse grupper inviterte. Men hvorfor dette engasjementet?
Noe av det skyldes ulike former for uverdig og urettferdig asyl behandling:

– urettmessig avslag ved bruk av manipulerende og maktarrogante metoder
Avslagene er mer og mer generelle, hvor man snakker om helhetsinntrykket ikke gir grunn til å tro asylsøkerens historie, at situasjonen ikke er alvorlig nok, at det ikke er tilstrekkelig bevist at du på tross av tortur merker virkelig er i fare i ditt hjemland. Man skjlle selvsag ha bedt om attest fra fengsel leder før man rømte landet

– avvisning av overtydelige bevis på svært svakt grunnlag
Ja t.o.m skiftende argumenter har vi sett, da de første grunner for avslag ble motbevist.

– mangelfull rettsikkerhet spesielt i det første asylintervjuet
Mange kommer rett fra flukt og mistro for eget politi til intervju med ukjent politi. Lyver du om den minste ting er du sjanseløs til å bli trodd. Å filme intervjuet vil ikke være et fullgodt tiltak. Bisitter og rådgiving fra interesse organisasjoner vil være et minimum. Bommer du på beskrivelsen av hvordan hjembyens bro er plassert i forhold til markedet, så er du stemt ut i beste x- faktor stil.

– invandringspolitiske hensyn fremfor enkelt personer liv og fremtid. Ofte kommentert som vi tror på din historie, men den er ikke ille nok til å gi opphold. Ille nok er svært nær døden, så nær at de færreste i kategorien hadde krefter igjen til å drømme om å bli asylsøkere i et annet land

Listen er lengre, mye lengre. Om mangelfull advokathjelp, om begrenset og feilaktig tolkning i noen tilfeller, om Norge som splitter familier i minst fem lange år, om oppholdstillatelse gitt til mindreårige for så å ta det fra dem idet de blir 18 år. o.s.v.

Derfor startet vi RIA- Rettferdighet i Asylpolitkken. En kamp som trolig vil vare ved og som ulike politiske regjeringspartier skal få bryne seg på.

Les mer: https://riarogaland.wordpress.com/
Send melding om medlemsskap til ria@juveth.no

Spørsmål til styreleder terje@imikirken.no

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 27. oktober 2012 av i Asylsøkere, Hvorfor?, RIA, SAKEN&KAMPEN.
%d bloggere like this: