Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

De andre

20121103-135310.jpg

De fleste som har sett Magreth Olin’s sterke dokumentar om deler av norsk asylpolitikk sier: «Jeg ante ikke at det var så ille». Hva har det seg at det norske folk så langt ikke har reagert unisont mot større deler av norsk asylpolitkk? Her er noen av grunnene:

Vi har en frunnleggende tillit til våre myndighter. Hvis Jonas, Jens eller Erna sier noe, da tror vi det. Snakker vi doping, så regner vi det som usannsynlig at det er et norsk problem. Snakker vi korrupsjon så tenker vi at vi er plettfrie og at norske bedrifter i utlandet ikke opptrer som franske oljegiganter. Det var t.o.m en norsk kvinne som satte de franske til veggs og det føyer seg inn i vårt bistand og fredsskapende identitet. Så når Lønseth, Jens og andre sier at de fleste asylsøkere er kriminelle, skyver barna foran seg, kunne ha reist hjem for lengst så tror de fleste nordmenn at det er sant. RIA, NOAS, Foreningen av 12 januar og filmen «De andre» forstår vi som sære folk med alt for stort hjerte.

Det er all frunn til å være stolt av Norge og det norske og vi er i førersetet på mange gode felt, men i asylpolitikken føyer vi oss inn blant verstingene i Europa. Retorikken er lik den som mørkeblå politikk fremfører i Frankrike og Italia. Problemet i Norger er at vi tror dem. Du skal ikke ha lest mange avslag fra UDI før du skjønner at noe er alvorlig galt.

En venn av meg fikk sitt første avslag selv om han ikke hadde vært inne til intervju. Det er intressant å lese hvor rutinemessig UDI gir han avslag. De samme ord og uttrykk finner vi i alle avslagene. Innvandringspolitiske hensyn går foran alt annet, spørsmålet er hvordan kan vi få gitt fyren avslag.

Vi er også et folk som godtar mye. F.eks så skal det mye til for at vi går i protesttog, bryter ut i streik for de svakes rettigheter o.s.v. Når vi først streiker blir det for et latterlig lavt beløp. Vi adresserer ikke hvordan Eu borgere utnyttes på det groveste i norsk arbeidsliv.

Keg kan kjenne meg igjen i folk flest hang til innvandrings skepsis. Fordi jeg har vært det selv. I dag er jeg styrelder for RIA, leder arbeidet med å gjjøre IMI Kirken til en norsk menighet for alle nasjoner. Endringen kom den dagen jeg ble kjent med noen ikke europeere. Endringen har fortsatt gjennom stadig dypere innsikt i den reelle situasjon som norsk asylpolitikk fører til. Vårt engasjement er vel fundert, nyansert og realistisk. Jeg tror ikke på fri innvandring, blant annet fordi vi skal lykkes med integreringen.

Bli gjerne med oss i kampen rettferdighet i asylpolitikken
https://riarogaland.wordpress.com/

Bli gjerne med oss i innsatsen for god integrering f.eks gjennom Røde Kors, KIA, og f.eks IMI Kirkens språkskole. I sistnevte trenger vi på mandagskvelder noen som kan snakke norsk med noen av våre 100 studenter.

5 nov Kulturbanken kl. 18 møte med forfatteren av Svarteboka.

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 3. november 2012 av i Asylsøkere, Hvorfor?.
%d bloggere like this: