Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Ikke tungtveiende nok!

20121222-014630.jpg

Et sprik mellom Stortingets signaler og reell lovgivning om asylsøkeres rettighter. Det stortinget informerer det norske folk om i asylpolitikken samsvarer ikke med den lov de har bestemt. Nå krever vi opprydding:

Storting og regjering har bl.a i stortingsmelding om barn på flukt gitt signaler til UDI/UNE om hvordan lovverket skal tolkes. Tidligere direktør Skjeggestad var tidlig ute med å si at det forandrer ingenting det politikerne sier uten at lovverket endres. I dag, fredag 21. des har høyesterett sagt seg enig i utkastelsen av to konkrete barn. Deres avgjørelse tydliggjør enda mer at lovverket ikke er i takt med det som regjering og storting har informert det norske folk om. Det er med rette at det har vært en flom av reaksjoner ut over ettermiddagen. Igjen har det vært mulig å sette barns beste til sides av innvandringsregulerende hensyn. Det er ikke tungtvirkende grunner for at et barn på 9, som har vært i 7-8 år i Norge, bør få bli i Norge. Barneombudet er blant de som reagerer kraftig på gutten nå kan sendes tilbake til Iran.

For å oppnå en rettferdig asylpolitikk vil det i RIA’ s mening være nødvendig å gjøre tiltak utover det regjering og storting så langt har foreslått, men denne høsten har vist at lovverket trekker urettferdig behandling enda lenger enn det er politisk vilje til.

Så lenge vi gjennom vår asylpolitikk splitter familier ofte av tullete grunner, så lenge vi lar både barn og voksne gå i 5-15 år uten opphold og uten reell mulighet for retur, så lenge vi sender reelle konvertitter tilbake med land med trosforfølgelse, så lenge vi sender oppossjonnelle tilbake til trolig fengel og tortur, så lenge vi sender lengeventende barn tilbake til land, kulturer og språk de aldri har levd under, så lenge innvandrinsk politiske hensyn fører til inhuman behandling, så lenge gjennomføringen av asylintervju ikke er forsvarlig p.g.a kulturforskjeller og tolkeproblemer så vil RIA påpeke urettferdighet.

Vi gleder oss over at bl.a FN ved å nedgradere Norge til B status tydeliggjør flere av disse anliggender. Vi gleder oss over at brede allianser som kirka og humanetisk forbund står samlet i kravet om en rettferdig asylpolitikk.

Denne kampen vil fortsette langt inn i evnt regjerings skifter. Vi undres over at Abeiderpartiet og Sosialistisk Ventreparti og Senterpartiet som i prakisis fremstår svært usolidarisk i behandlingen av asylsøkere, vi undres over Høyre-siden som ikke ser muligheten for økt bærekraft for Norge gjennom at mange av de vi sender ut står på ønskelista til næringslivet og den enorme kostnad f.eks lang ventetid påfører det norske samfunnet. Vi undres over at statssekretær Lønseth og andre tyr til maktmisbruk gjennom å kalle folk for returnektere og kriminelle, når han mer enn de fleste vet at det for mange ikke er forsvarlig og/eller fysisk mulig å reise hjem. Når gode argumenter ikke finnes tyr man til maktmisbruk i form av definerende negative ord. Det er for vår del et godt tegn at man på denne måten innrømmer å ha en dårlig sak både i forhold til Norges moralske ansvar, våre verdier og våre internasjonale forpliktelser.

Terje Høyland
Styreleder i RIA (Rettferdighet i Asylpolitikken)

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 22. desember 2012 av i Asylsøkere, Hvorfor?, RIA, SAKEN&KAMPEN.
%d bloggere like this: