Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

12 januar kl 12: nok er nok for asylbarna!

NOK ER NOK – ny behandling for de lengeværende asylbarna! 12 januar blir det landsomfattende demonstrasjoner for endring av barnas rettigheter. I Stavanger skjer det kl 12 den 12. Januar på Arneageren (utenfor kino’en)

20130102-200529.jpg

Rettferdighet i asylpolitikken (RIA) jobber bredt for at alle urettferdige elementer av norsk asylpolitikk må endres. Denne gangen er vi med og setter fokus på den prekære situasjonen for de lengeventende asylbarna. Betydelige appelanter vil bli med oss den 12. Jan. Her er mer om hvorfor vi krever endring nå:

I et nasjonalt opprop sier RIA sammen med mange andre aktører:

I Barn på flukt-meldingen har Stortinget sagt at dagens praksis overfor de 544 lengeværende asylbarna er for streng i forhold til lovens intensjon. De sa også at det skal komme en praksisendring der hensynet til barnas beste skal vektlegges mer enn i dagens praksis.

Dommen i Høyesterett 21. desember viste at dagens lovverk ikke er tilstrekkelig for å sikre barnekonvensjonens stilling når det gjelder asylbarna. Dommerne ga UNE rett til å vekte innvandringsregulerende hensyn framfor prinsippet om barns beste, selv om barna i disse sakene har levd hele sine liv i Norge.

Dermed er ballen kastet over til politikerne. Det er de som har makt til å endre regelverket. Nå må politikerne sørge for handling!

Vi krever:

– Strakstiltak og en ny forskrift som klart slår fast at barns beste skal gå foran innvandringspolitiske hensyn.

– At FNs Barnekonvensjon skal ha forrang i saker som omhandler barn i Norge – også utlendingssaker.

– At de lengeværende barna får en ny behandling av sakene sine i UDI etter ny forskift, med vekt på deres tilknytning til Norge, og med advokatbistand.

Initiativ: Foreningen av tolvte januar. Arrangør i Stavanger: Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Tid: 12. Jan kl 12.00
Sted: Arneageren, utenfor kinoen
Hvorfor: 544 lengeventende asylbarna trenger din støtte

Advertisements

Om voyagetolife

A voyagetolife: Møte med nye kulturer fasinerer meg. Jeg endres og bringes nærmere mitt eget liv. En reise pågår, reisen til liv. Slå gjerne følge! Meeting new cultures facinate me. I change and it brings me closer to my own life. A voyage has begun, a voyage towards life. Join me if you want. Rencontrer des nouvelles cultures me touchent. Je change et ceci m’emene plus près de ma vie. Un voyage a commencé, viens avec moi, si vous voulez. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 2. januar 2013 av i Demonstrasjon, RIA.
%d bloggers like this: