Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Åpent brev til Faremo

20130329-173810.jpg

I januar 2012 fikk jeg enda mer innsikt i hva en uthalende og i en del tilfeller urettferdig asylpolitikk påførte de lengeventende barn og voksne. Nå har det gått enda et år. Justis og beredskapsminister Faremo har på justisdepartementes web lagt ut en motreaksjon på eks biskop Stålsetts tydelige tale. Mailen jeg umiddelbart sendte henne fikk emne: Trist

Åpent brev til Faremo:» Oj, kjære minister, dette var trist. Etter at så mange, så lenge har påvist at det må ryddes opp slik at Norge igjen får en rettferdig asylpolitikk som sikrer rettsikkerheten rundt asylintervjuet, som slutter å tvangsskille familier, som ikke sender konvertitter til fengsel og tortur i f.eks Iran, som rydder opp for de som av gode grunner har blitt lengeventende barn og voksne f.eks for mange etiopere.

Enda et år har gått siden over 1000 ungdommer reagerte spontant på returavtalens urimelighter og sendte deg oppriktige brev. Fremdeles er du og dine ansvarlige for at en betydelig gruppe av asylsøkere blir påført alt for store påkjenninger gjennom at det ikke er ryddet opp i disse sakene.

For AP sin del tror jeg tiden er overmoden for å vende tilbake til solidaritet og likeverd. Det er underlig å se hvor høyreorientert dere har valgt å være. Mye av retorikken brukte Sarkozy i sitt mislykka forsøk på å få fornyet tillit. Dette tror jeg er saken som kan gi dere en reel sjanse til å ikke tape valget. Idag er dere ikke noe alternativ til høyresiden.

Å fyre løs på Stålsett som for lengst har besvart de spørsmål du reiser, kan ikke tolkes som noe annet enn at dere klamrer dere til fornektelse, i mangel av motargumenter. Det er trist lesning, men vi er mange som holder frem håpet om at sunn fornuft vinner frem til slutt.

Mailboksen til Faremo har plass til flere brev. Her er hennes mailadresse: grete.faremo@jd.dep.no
Faremo sin artikkel: her!

Brevet og artikkel er skrevet som styreleder i RIA

Bilde: Terje Høyland

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Én kommentar på “Åpent brev til Faremo

 1. Jon Stangeland
  14. februar 2013

  Sendt 2. februar til Grete Faremo:

  Justisminister:
  Jus-utdanna har lært seg å følgja prinsipp og lovreglar. Stikkordet er «rettferdighet». Biskopar skal forvalta «nåden».
  I krigen mot terror kan det oppstå situasjonar der ein må velja å ofra uskuldige sivile for å knekka terroristar.
  I kampen mot innvandring er den norske staten villig til å ofra uskuldige barn.

  Barn som er fødde i Norge, eller som har hatt heile barndommen her, må det gå an å gje opphald utan at heile innvandringspolitikken rasar saman.
  Eg er ein av dei veldig mange som er djupt uroa over den ubarmhjertelege måten styresmaktene fer med denne ulukkelege gruppa barn.

  Vørdsamt
  Jon Stangeland
  lektor h.v.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 1. februar 2013 av i Demonstrasjon, Hvorfor?, Returavtale, RIA, SAKEN&KAMPEN med stikkord , , , , , , , , , , , , .
%d bloggere like this: