Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Tvangs skilsmisse!

20130329-174037.jpg

Brennpunkt viste 5. mars dokumentar på NRK om konsekvenser av urettferdig asylpolitikk. Det er samme story så mange ganger, samme avslagsteknikk, samme mønster og dessverre for ofte livsfarlige feil. Feil som aldri innrømmes. Ikke alle tar livet sitt som Garolin, men enkeltmennesker utsettes i Norge for påkjenninger og urettferdighet som det ikke er mulig å være stilletidende til. Her er enda en historie, sylfersk fra de siste dagene:

Vi kaller han Pierre. Han er gift i Norge, har en sønn sammen med sin kone. Hun har oppholdstillatelse. Hans siste avslag skyldes at UDI/UNE ikke har fått tilstrekkelig innsikt i hans identitet. Han har sendt dem fødselsattest, han har fremlagt skolepapirer og til sist nytt pass hentet ut fra hans hjemland. Alt de har bedt om har han lagt frem dokumneter på.

Måtet det svares på er nedlatende. Det er uvesentlig at en hel familie splittes i minst 5 år og at en ung gutt blir uten sin far gjennom store deler av barndommen. Det vil koste Norge dyrt da mor blir aleneforsørger.

Alt koker ned til at passet som er fremlagt er ekte, men ikke hentet ut av landet av Pierre selv, men av en nær venn. Det varpå den tiden vanlig praksis i hans hjemland. Norge avviser passet fordi vi har en norsk lov som kun godkjenner pass hentet ut av personen selv. Det er jo helt umulig for Pierre. Han får ikke skjekket inn bagasjen en gang på flyplassen uten pass. Han kommer ikke gjennom sikkerhetskontroll, ikke gjennom gate og slett ikke tilbake og inn i Norge igjen. Men det har enda ikke UDI/UNE giddet å svare på. I svar etter svar øser de ut sine standard svar og paragrafer.

Så da tenkte vi at vi kunne tilby oss at Pierre brukte sitt ekte pass og reiste hjem for å hente ut en nytt biometrisk pass. Alt vi trengte var en innreise tillatelse for å komme tilbake. Igjen svada svar. Man kan nesten lure på om de har lest spørsmålet, for de svarer på alt annet.

Vi er inni i vårt 5. år med runddans, med fortvilelse, med usikkerhet. Denne uka på kontoret brøt Pierre sammen. Var det tid for å rømme til annet land.

Men hva om du tar 5 år i hjemlandet, spør jeg nølende? Har du flemt at jeg har diabetis sier han. Har du lest hva myndighetens egen landinfo sier om muligheten for behandling og oppfølging? Vi slår deg opp sammen. Svart på hvitt, datert nylig, sies det at det i Pierres hjemland ikke er tilbud for diabetisk. Men det må du fortelle UDI/UNE sier jeg. Jeg har lagt alt frem sammen med min advokat, svarer Pierre. Med legeerklæring. Men samme svar som alltid, en tvil de sprer utover og konkluderer med at det ikke er nye elementer i saken som endrer tidligere avgjørelser.

En mann avgjør dette. En mann avgjør at en familie skal tvangssplittes i minst 5 år. En mann i UNE skal vurdere en sak som en nær kollega eller han selv har avslått tidligere.
Det er farlig udemokratisk, det er en katastrofe for en hel familie og det er et godt eksempel på hvorfor vi kjemper for Rettferdighet i Asylpolitikken.

8. Mars og 1. Mai går vi i tog i Stavanger. Både kvinner og menn, bli med oss i kampen for en asylpolitikk som Norge kan være bekjent av.

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 7. mars 2013 av i Hvorfor?, RIA, SAKEN&KAMPEN.
%d bloggere like this: