Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Styrets årsmelding 2012

Her finner du årsmelding fra styret. velkommen med dine innspill, spørsmål og innsigelser på: Årsmøtet 10. April 2013 kl. 18.00 i Petrikjelleren.

20130405-114856.jpg

Styret valgt på Stifelsesmøtet av RIA 31.05 mai 2012.

Styret har bestått av følgende: Terje Høyland (leder), Gunhild Andersen, Aslaug Austbø, Britt Nustad, Sigbjørn Husø, Wenche Drevland.

Styret ble valgt for ett år. Det må derfor avholdes nytt valg på årsmøtet.

Følgende styremedlemmer stiller til gjenvalg: Terje Høyland og Britt Nustad.

Valgkomite er nedsatt med Helge Pettersen og Bjørg Andersson

De legger frem forslag til nytt styre på årsmøtet.

Styret har avholdt 5 møter i 2012: 20.6., 13.7., 23.8., 1.10. og 27.11., og 4 møter i 2013: 22.1., 28.2., 21.3. og 3.4.

Styret har sammenfattet det viktigste som har skjedd i regi av RIA i løpet av arbeidsperioden i eget vedlagte skriv. Dette skrivet ligger også på bloggen: https://riarogaland.wordpress.com/

Brønnøysundregisteret: RIA er nå registrert i enhetsregisteret i Brønnøysund som frivillig organisasjon med organisasjonsnummer: 999293295.

Bankkonto: RIA har opprettet bankkonto i DNB. Kontonr er: 150 33 428747

På kontoen står kr. 35.000,- som RIA fikk i gave fra menigheten i IMI kirken februar 2013.

I tillegg skal det overføres ca kr 7.000,- som nå står på konto i Hinna kirke. Dette er restbeløpet fra innsamling til humanitær hjelp til papirløse som ble gitt i forbindelse med inndragelse av skattekort. Dette beløpet går inn på et eget avdelingsnummer og er øremerket humanitær hjelp..

RIAs arbeid er basert på selvstyrte grupper.

Følgende grupper er aktive pr i dag.

Veiledning og koordineringsgruppen ved Sissel Egeland.

Denne gruppen møtes på mandager i Hinnakirken. Her kan alle søke råd.

Mediagruppen. Denne gruppen har vært ledet av Christian Holst, og ledes nå av Britt Nustad.

Styret håper at Årsmøtet og/eller enkeltpersoner kan nedsette flere aktive grupper. Etter styrets erfaring er det viktig å få en fast Aksjonsgruppe/Arrangementsgruppe.

De enkelte grupper vil gi en kort erfarings- og statusrapport på årsmøtet.

Medlemmer:

RIA hadde pr 30.10.2012, 46 registrerte medlemmer. Medlemslistene føres av Gaute Juveth og innmeldinger sendes via email til: ria@juveth.no.

Samarbeid:

RIA har søkt et bredt samarbeid med organisasjoner, menigheter osv som støtter våre mål. Vi har samarbeidet bla. Med Foreningen av 12. Januar, SEIF, NOAS, KIA, Kirkens Bymisjon, kirker, Humanetisk Forbund og menigheter, politiske organisasjoner og ungdomsorganisasjoner m.fl. RIA har fått økonomisk støtte og hjelp av RØDT/RU til lydanlegg etc ved fjorårets og årets markeringer.

Helsetilbud for papirløse migranter: To av RIAs medlemmer er aktivt med i Røde Kors arbeidet hvor målet er et helsetilbud i Stavanger for gruppen.

RIA er i kontakt med den Etiopiske og Eritreiske foreningen og deres advokater i deres arbeid for å stoppe returavtalen mellom Norge og Etiopia.

Markeringer:

RIA har deltatt i årets 8. Mars tog og skal delta i årets 1. Mai tog, i år med egne paroler. Parolene kan brukes flere ganger. RIA har nå også egen hovedparole: ”Rettferdighet i asylpolitikken” som kan brukes.

RIA arrangerte markering utenfor Sølvberget ved visningen av Margareth Ohlins film : ”De Andre.”

RIA samarbeidet med bla. Foreningen av 12. Januar til en større markering på Sølvberget 12. Januar mot utsending av ”de lengeventende barna”.

RIA deltok også i protesten mot utsending av presten i den Etiopisk Ortodokse kirken i Stavanger 14.1.2013. Aksjonen var i regi av den Etiopisk ortodokse menigheten i Stavanger.

Flere boliger i de desentraliserte asylmottakene i Sandnes og Stavanger har vært besøkt, og UDIs regelverk er sjekket så langt råd. Fortsatt uklart hva som ligger i UDIs begrep: ”nøktern standard” og ”minstekrav. RIA medlemmer har vært i kontakt med Helsetilsynet, Brannvernet, kommunen, politikere osv i forbindelse med denne saken.

RIA sympatisører har startet en Støttegruppe for Neda og andre lengeventende barn. RIA støtter dette arbeidet.

Kommentar:

Styret i RIA konkluderer årets innsats med at RIA fortsatt bør være en egen og selvstendig organisasjon. Året har vist at RIAs innsats og arbeid er nyttig og påaktet. Vi må fortsatt samarbeide bredt med andre for å få store slagkraft og innflytelse.

Stavanger, dato 4. April 2013

Terje Høyland (leder), Britt Nustad, Gunhild Andersen, Aslaug Austbø, Sigbjørn Husø, Wenche Drevland

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 5. april 2013 av i årsmøte, Bli med, RIA med stikkord , .
%d bloggere like this: