Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

UDI sitt egentlige regelverk avslørt!

20130527-174900.jpg

Både RIA og Aftenbladet har skrevet om «Pierre». Avslaget ble så vanskelig å forsvare at UNE avslører mer av sitt egentlige regelverk. Glem lovhjemmel, glem bevisbyrde og en velfundert søknad. Alt kan avvises av innvandringspolitiske hensyn:

For første gang ser jeg en slags definisjon av innvandringspolitiske hensyn. Svart på hvitt skriver nemdsleder Harald Karlsnes ( som igjen vurderer sine egne tidligere vedtak) om skjønn utfra «gjeldende praksis»:

» ved vurdering av om det foreligger sterke menneskelig hensyn kan det legges vekt på innvandringspolitiske hensyn….Bestemmelsen er en «kan» bestemmelse. Det foreligger derfor ikke noen rett til oppholdstillatelse selv om vilkårene er oppfylt, men tillatelsen kan gies etter en skjønnsmessig vurdering» ……» I henhold til etablert praksis skal det mye til for at en kan si at det foreligger sterke menneskelige hensyn i lovens forstand. Bestemmelsen er ikke ment å omfatte forhold som vil gjøre seg gjeldende for et stort antall søkere»……..Det må som utgangspunkt både foreligge spesielle og tungveiende individuelle omstendigheter som skiller klagerens sak fra et større antall saker, og disse omstendigheter må med styrke tale for at klagen bør taes til følge»

Her ser jeg for første gang det egentlige regelverk. Hvem kan på disse kriterier få opphold? I denne tekning kan alle gies avslag om det passer nemdlederes skjønn. Har du påvist kronisk sykdom? Fullt mulig å gi avslag, da din sak også ligner på andres. Er du torturert, forfulgt? Uheldigvis er det også andre søkere i Norge med samme situasjon. For «Pierre» er det en dødelig sykdom det gjelder. Norsk helsepersonell er entydige i sin anbefaling. UNE’s ensomme ulv «finner ikke at dette kan begrunne en omgjøring av vedtaket». Det kan heller ikke det faktum at han er lengeventende, at han er lovlig gift i Norge og har en sønn. Skjønnet tilsier at det ikke er noe i veien for å tvangsskille dem og sende han med dødelig sykdom tilbake til sitt hjemland i minst 5 år.

Det er bra at dette blir dokumentert og det forklarer hvorfor avslagsgrunner endres underveis. det forklarer hvorfor UDI/UNE sauser utover mistillit og dermed konkluderer med avslag. Det forklarer hvorfor sterke bevis likevel ikke er nok.

Her er vi med en av hovedgrunnene for de urettferdige utslag av norsk asylpolitikk. Det blir uforutsigbart. Synsing er så vanskelig å kontre. Hvis man kan, skjuler UDI/UNE seg bak lovverk, Landinfo, ullen info fra norsk ambassade i vedkommendes land og påstander om «kriminelle» handlinger fra søker. Det sistnevnte er oftest at man ikke bare bukket høffelig og reiste hjem da man fikk avslag.

Dette systemet kan ikke politikerne være bekjent av. Som nordmann gremmer jeg meg nok en gang. Dette er for oss som hjelper asylsøkere med å legge frem sin sak, krevende å forholde seg til.

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Én kommentar på “UDI sitt egentlige regelverk avslørt!

  1. Ali Rahmati
    27. mai 2013

    Når man kommer ulovlig fra hjemkandet seg og flyktning han fra Afghanistan fra eksampel til en av Europ land hvordan kan ham beholde å hente med seg gyldig bevis om saken sin, i dag over 6000 asylsøker bor på asylmottak uten komfort som en sykdom, er det egentelig menneskerett for dem ??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: