Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Pressemelding fra Ria om Neda saken

RIA reagerer kraftig etter deportasjonen av Neda og hennes familie:

20130611-180611.jpg

RIA – UTTALELSE ANGÅENDE DEPORTASJONEN AV NEDA IBRAHIM OG HENNES FAMILIE

Organisasjonen RIA (Rettferdighet i asylpolitikken) reagerer meget sterkt på deportasjonen av Neda Ibrahim og hennes familie.

Utlendingsloven sier klart at barns beste skal være et grunnleggende hensyn. Det som nå har skjedd viser fullt ut at dette er et hensyn som i praksis ikke betyr noe i det hele tatt når barns beste blir veid opp mot andre hensyn.

RIA reagerer spesielt sterkt på at dette dreier seg om barn som har bodd 10 år i Norge, og på alle vis har en meget sterk tilknytning til landet.

Utvisningsvedtaket i familien skulle nå prøves rettslig. Når myndighetene nå ikke tar sjansen på å la en slik sak prøves for retten, så er det et uttrykk for en skremmende, feig, arrogant og barnefiendtlig holdning, som verken er forenlig med våre forpliktelser i forhold til barnekonvensjonen eller folks alminnelige oppfatning av barns egenverdi. Nattens hendelser er intet annen enn en trussel mot barns rettsikkerhet i Norge

Vi krever at Neda og hennes familie får sin sak prøvd for norsk rett og at familien får bli i landet

RIA krever i sin programerklæring:

”1. DE LENGEVÆRENDE ASYLBARNA
RIA mener:​ Hensynet til barnets beste må veie tyngre enn hensynet til innvandringsregulerende hensyn, når barn har bodd her lenge og knyttet seg til personer og miljøer i Norge. Hensynet til barnas beste må sikres klarere, tydeligere og sterkere i lovverk og forskrift. Lengeværende barn skal ikke straffes fordi foreldre ikke har oppfylt myndighetenes krav og forventninger. Stopp seigpiningen av de lengeværende barna. La dem få bli.

RIA krever:​
Norge må bli et foregangsland når det gjelder asylbarns rettigheter i henhold til barnekonvensjonen

Den barnefaglige kompetansen i UDI og UNE må styrkes gjennom ansettelse av psykologer og andre fagpersoner med barnefaglig kompetanse. Dagens behandling av barnesaker gir ikke barn godt nok rettsvern og framstår som barnefaglig mangelfull og tilfeldig.”

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 11. juni 2013 av i Uncategorized.
%d bloggere like this: