Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Gledelig utvikling i fastlåst Ethiopia sak

20130824-011920.jpg

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg (Emd) reagerer rekordkjapt på saken til 331 etiopere i Norge:

EMD har registrert massesøksmålet av til sammen 331 etiopiske asylsakere i forbindelse med returavtalen og har satt i gang undersøkelse sakene. EMD har sendt noen få pilotsaker tilbake til Norge for behandling på nytt.

EMDs beskymting er selve nekting av adgang til å prøve sakene i norsk domstol, såkalte «uttømming av nasjonale rettsmidler» og spørsmålet om retur til Etiopia ville krenke Article 3 dvs om det er risiko å sende folk til nedverdigende og umenneskelig behandling.

Det er en stor overraskelse for alle, Adam Weiss og Stavanger advokatene at saken fikk en så rask response. Det tyder på at mengden av saken har presset EMD til å vie ekstra oppmerksomhet på saken. EMD har nå innledet en åpen kommunikasjon med myndightene. Dette antas å styrke vernet mot ummidelbart deportasjon, selv om staten juridisk sett ikke kan hindres, uten ytterligere vedtak i h.h.t Article 39. Generelt oppleves dette som positivt.

20130824-012018.jpg

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Én kommentar på “Gledelig utvikling i fastlåst Ethiopia sak

  1. Emy-Mike
    18. november 2013

    Merci Terje pour ton effort……

Legg igjen en kommentar

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 23. august 2013 av i Etiopia.