Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Åpent brev til KRF og Venstre

I forkant av regjeringsforhandlinger fikk begge partier en oppmuntring og noen innspill med inn i regjeringsforhandlingene:

20130917-050745.jpg

Hei

Gratulere med vel gjennomført valgkamp og at Venstre kom i posisjon til å vurdere regjeringsmakt. Som leder i Rettferdighet i Asylpolitikken, vil jeg uttrykke takknemlighet på vegne av
asylsøkerne at KRF og Venstre fikk en nøkkelrolle etter valget. Verken fortsatt Rød/grønt styre eller et Høyre-FRP samarbeid er ønskelig for denne gruppa.

Dere er de neste fire årenes eneste håp om at en prekært vanskelig situasjon for flere av de lengeventende kan bli ordnet opp. Dere er vårt håp om at vi nå konstruktivt kan gå inn og se på de sider av vår asylforvaltning som oftes gjør folk til lengeventende uten forsvarlig behandling.

Jeg forstår at dette for Venstre/KRF er en viktig sak, men også vanskelig i møte med Høyre og FRP, og vil heie på dere i regjeringsforhandlingene, slik at denne utsatte gruppa ikke får enda hardere medfart.

Jeg tenker spesielt på den fastlåste situasjonen Etiopere har vært i så lenge. For hver uke lekker det ut rapporter om tortur og fengsling i Etiopia og det psykiske presset er for flere nå svært nær fatale følger. Noen har tatt sitt eget liv og støttespillere og gruppa selv arbeider iherdig med å ta vare på hverandre.
Her er det mange som vil bygge sitt eget land, om det bare hadde vært trygt. De få forsøk som Politiet(PU) har gjort med å tvangssende etiopere har ikke lykkes pga av Etiopias krav og fremgangsmåte. Selve returavtalen har betydelige mangler og bør sies opp. Den mangler avtale om oppfølging gjennom IOM. Noe de fleste andre avtaler har. Den forutsetter at ambassaden i Stockholm møter opp og går gjennom sakene. Noe som er både farlig og nå nylig er blitt en umulighet i og med at ambassaden er lagt ned. Dette siste gjør det mulig og lettere for den nye regjeringen å ta hele avtalen opp til vurdering.

Asylbarna er en annen kategori, men samtidig som en nødvendig fornying av asylinstituttet gjennomføres så trenges det en opprydding i saker som har blitt fastlåst. Ja, vi vil måtte komme til å gi opphold til noen foreldre som strengt tatt ikke skulle hatt opphold, men som nasjon så blir barns beste viktigere, samtidig som vi er tydelig på at det fremover skal bli mindre slike saker.

Noe av det som jeg oftest ser skaper endeløse ankemuligheter er at man kommer skjevt ut i asylintervjuet. Sverige har uavhengige og kompetente bistittere som legger dødt de løgner som menneskesmuglerne har gitt de nyankomne. Bisittere som skaper tillit til politi der man fra sin egen kultur aldri har hatt tillit. M.m.

Jeg tror også fra min 16 års erfaring med integreringsutfordringer at vi får et helt annet utg.pkt om vi lar FN systemet gi oss nye landsmenn fremfor at det i stor grad er menneskesmuglere som bestemmer. ( dette avsnitt skrives ikke som styreleder i RIA) Vi har nylig en erfaring i IMI Kirken hvor Stavanger Kommune ringer og har en gravid mor med to barn på vei som kvoteflyktning. Kommunen ringer og hører om vi har noen som kan følge damen på sykehus og lignende. En time senere har jeg en vertsfamilie på plass. For en komplett annerledes situasjon dette er i forhold til de som surner i 2-18 år før de kan gå i gang med integrering. Økonomisk er dette en helt annen situasjon hvor pengene går rett inn i å dyktiggjøre de nyankomne til å bygge det norske samfunnet sammen med oss som har vært her en stund. Det vil selvsagt være viktig med tydelige forventninger om å lære seg språk, få i gang et studie innefor noen av de områder som vi som nasjon trenger økt arbeidsstokk innefor o.s.v. Alt dette i lys av at vi vil at nye landsmenn skal lykkes, samtidig som vi er målretta i å bygge det norske samfunn på en god måte.

I dette siste tror jeg det ligger muligheter for både Venstre og KRF i å få til betydelige endringer, sammen med FRP.

RIA bidrar gjerne i de prosesser som kommer ang. asylpolitikk og stiller vår kompetanse til deres rådighet

Greetings from
Terje Høyland
Styreleder i Rettferdighet i Asylpolitikken
Internasjonal leder i IMI Kirken
+47 47279194
terje@imikirken.no

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Én kommentar på “Åpent brev til KRF og Venstre

  1. tonslo
    17. september 2013

    Veldig mange gode poeng! Og særlig viktig at det ikke bare er lengeværende asylbarn som kommer i fokus!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 17. september 2013 av i SAKEN&KAMPEN.
%d bloggere like this: