Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Innsiktsfullt om asylavtale

Rune Berglund Steen, leder, Antirasistisk Senter gir på deres web side en god analyse av den nyinngåtte asylavtalen. Vi går harde tider i møte i kampen for en rettferdig asylpolitikk:

20140302-054136.jpg

FrP, Høyre, KrF og Venstre har i dag lagt fram en ny avtale om asyl- og innvandringspolitikken. Sett fra asylsøkeres og innvandreres ståsted er det noe positivt og mye problematisk med avtalen.

– Dette er det strengeste og minst rettferdige barneamnestiet vi noen gang har hatt. Det er ingen tvil om at KrF og Venstre har arbeidet hardt. Det som er skuffende og overraskende, er at Høyre og FrP ser ut til å ha insistert på en tilnærming som ikke løser situasjonen for flertallet av barna, sier leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen.

Det avgjørende problemet er kravet om at «De må komme fra land med returavtale og søknaden må være registrert før returavtalen trådte i kraft.»

– Dette kravet innebærer en grov og helt urimelig forskjellsbehandling av barn. Forhold verken foreldrene eller barna har noen som helst innvirkning på vil være helt avgjørende for hvordan de behandles, fortsetter Steen.

– Dette er noen eksempler på hvordan tiltaket vil se ut i praksis:

– Barn fra Etiopia som har vært her i tre-fire år kan trolig få opphold hvis de andre kravene er oppfylt, siden returavtalen med Etiopia er fra 2012.

– Barn fra Afghanistan som har vært her i åtte år kan ikke få opphold, siden returavtalen er fra 2005.

– Barn fra Iran eller Eritrea som har vært i Norge i hele oppveksten skal ubønnhørlig ut, uansett hvor lenge de har vært her, siden Norge ikke har noen returavtale med disse landene. Slik vil disse barna bli straffet fordi de er fra totalitære land som ikke vil inngå returavtaler med norske myndigheter.

– Kort sagt kommer vi til å stå igjen med en stor gruppe barn som vil føle seg enda mer utestengt enn før. Det betyr også at denne saken på ingen måte er avsluttet. Asylbarnas skjebne vil forbli en kampsak, og et åpent sår for det norske samfunnet.

– For en del familier som faktisk får opphold, er det også et stort skjær i gleden: 18-årige søsken som har vært her i årevis skal nemlig ut. Dermed legger man opp til å splitte sårbare familier, avslutter Steen.

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 1. mars 2014 av i Returavtale, SAKEN&KAMPEN med stikkord , , , , , .
%d bloggere like this: