Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Ny utvikling i Neda saken

Tingretten har igjen godtatt å ta opp Neda saken til vurdering. Her ser du siste nytt om Neda saken gjennom en hilsen fra stlttegruppas leder, Heidi Bjerga:

20140512-233339.jpg

Gode venner av Neda:

Neda og familien hadde nok håpet at saken deres skulle komme opp før sommeren, men det klarte ikke advokat Humlen å få avtale om, dessverre. Nå må de vente til 8. og 9. september før saken på ny kommer opp i Oslo tingrett. Her kan dere lese om dette i Nettavisen:
http://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/neda-far-ny-sjanse-i-tingretten/6808278.html

De har ventet lenge, og synes dette er fryktelig vanskelig. Neda skreiv til meg at hun hadde ønsket å feire 17.mai her hjemme i Sandnes. Det skulle vi også ønsket.

Men slik blir det dessverre ikke i år. Nå reiser Humlen ned til Jordan og skal møte familien 16. mai for å forberede saken. Støttegruppen overfører ekstra penger til familien nå i mai, slik at familien klarer å komme seg fra Irbid til Amman og møte advokaten. Vi håper de får et godt møte, og at det vil hjelpe familien til å klare ventingen.

Vi i støttegruppen overfører 6000 kroner til familien hver måned, og er glad for at så mange har støttet innsamlingen til livsopphold. Vi ser at familien vil trenge støtte langt utover høsten, nå som saken ikke kommer opp før i september. Vi vil komme tilbake med en oppfordring om å støtte dem til livsopphold. Men foreløpig har nok vi penger på kontoen til å pverføre penger til over sommeren.

Advokat Humlen har fått bistand fra en ekstra advokat til i saken til familien. Dette var nødvendig siden UNE droppet anke og bare gjorde et nytt vedtak om utkasting. Den spesielle situasjonen gjorde at Humlen har fått tilført kompetanse, uten ekstra kostnad for familien. Det setter vi stor pris på.

Jeg har hatt kontakt med bror til Said og familien hans. De bor nå i desentralisert mottak, og ungene går på skole på Ganddal. De sier de savner søskenbarna sine og at de helst ville gått på Aspervika skole. Men heldigvis har de begynt å få venner på Ganddal. Jeg kommer til å besøke familien framover. Håper de får opphold. De har midliertidig opphold og lever på vent, slik Neda og familien gjorde.

Spre gjerne informasjon til venner og kjente. Jeg sender ut mer informasjon når vi har noe nytt å fortelle og over sommeren når vi trenger mer støtte. Håper dere fortsatt vil følge med oss utover året.
Ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på.

Beste hilsen Heidi, leder av støttegruppen for Neda.

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 12. mai 2014 av i Uncategorized.
%d bloggere like this: