Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Asyl Sit Down i Stavanger på tirsdag kl 12-13

20140523-140435-50675910.jpg

UDI renser Stavanger for asylsøkere!

Opptil 200 beboere av Stavanger Asylmottak er kastet ut i uvisshet om hvor de bor etter 5. Aug. De røskes opp fra det lille som gav hverdagen mening og må etablere seg på nytt. Selv plassering på Strand og Hå betyr at det meste av trygghet går tapt.

Tirsdag 27. Mai kl 12-13 inviterer de deg med til sit down markering på Arneageren utenfor Sølvberget/kino. Rettferdighet i Asylpoilitikken støtter markeringen og vil være tilstede for koordinering av media

RIA oppfordrer politiske partier, organisasjoner, menigheter og enkelt personer i å støtte markeringen sammen med beboerne som UDI nå kaster ut av sine boliger.

På spørsmål om UDI har noen tanker om konsekvenser med å hive 200 beboere som allerede lever under stort psykisk press ut i rotløshet og usikkerhet svarer UDI på sin twitter konto: «Dette skjer dessverre enkelte ganger hver år over hele landet. Våre mottak drives på anbud, gjerne med 3 årskontrakter.» Når jeg gjentar spørsmålet svarer de: «Ikke uproblematisk. Sterke følelser og tilhørighet. Men antall plasser må tilpasses antall asylsøkere» Altså trumfer økonomiske hensyn sterke menneskelige hensyn. Vi vet det vil smerte, men vi bryr oss ikke. Utover dette har ikke UDI ville gi begrunnelse og det er grunn til å tro at de er enig i min uimotsagte konklusjon: «er det slik at dere begrunner med økonomisk vinning å hive 200 psykisk presset asylsøkere ut i uforutsigbar flytteprosess?» Taushet her må vi trolig forstå som samtykke.

Se samtale på twitterkontoen:@Utlendingsdir eller @TerjeHoyland

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

2 kommentarer på “Asyl Sit Down i Stavanger på tirsdag kl 12-13

 1. Brit Nustad
  23. mai 2014

  Ok- så er vi i gang. Har du sendt melding til politiske partier, organisasjoner mfl.Fredag 23. Mai 2014 14:05 CEST skrev "Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)" <comment-reply@wordpress.com>: 

   

  WordPress.comvoyagetolife posted: " Opptil 200 beboere av Stavanger Asylmottak er kastet ut i uvisshet om hvor de bor etter 5. Aug. De røskes opp fra det lille som gav hverdagen mening og må etablere seg på nytt. Selv plassering på Strand og Hå betyr at det meste av trygghet går tapt. T"

  • voyagetolife
   23. mai 2014

   Flott at du mobiliserer alle dine kontakter! Tror dette kan bli bra markering av en opprivende sak som skaper så dype sår for folk. Dette er brutalt og det er alvorlig for Stavanger som går glipp av asylsøkere. Merkelig når de flere steder har motstand mot mottak at de vil fjerne et som er så ønsket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 23. mai 2014 av i Uncategorized.
%d bloggere like this: