Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Hvorfor renser UDI Stavanger for asylsøkere?

20140524-211344-76424570.jpg
Det er dramatisk at hele 200 asylsøkere innen 5. Aug skal bosettes ut av Stavanger. Flere av dem har bodd over 10 år i Stavanger. I en psykisk hard hverdag med press få av oss andre hadde godtatt å leve med, røskes nå svært mange mennesker bort fra det lille som gav hverdagen mening. Spørsmålet er hvorfor UDI går så langt i umenneskelig behandling?

Selv svarer de at det bare er slik. At slikt skjer flere ganger i året rundt omkring i landet og at denne gangen gikk kontrakten med Stavanger ut og et synkende antall asylsøkere til Norge gjorde at man derfor kan slå sammen kapasitet. Dette er mulig å forstå, men er den økonomiske gevinsten så stor at den veier opp for tapet?

Etter Valdresdrapet har det vært fokus på ustabile asylsøkere. Drapsmannen skulle ha vært hentet dagen etter udåden. Når man fratar 200 asylsøkere den siste balansen i livet, vil man ikke da øke muligheten for at minst en av dem tipper over? Hva med mindre grad av psykiske problemer? Hvor dyrt blir ikke drt for samfunnet? Å stappfylle det avsidliggende mottaket på Hå vil garantert fortvile dem som er vant til urbane bylivet. Her er det duket for betydelige smeller.

Så har vi tapet av alt som er bygd opp for å integrere og håndtere 200 asylsøkere. Alt dette går nå tapt og må evnt bygges opp igjen når konjukturene svinger igjen.

Et annet moment er om UDI virkelig har for mange byer som tar imot asylsøkere med så åpne armer som Stavanger? Der det er mennesker er det konflikter, men så stor grad av åpen holdning mot andre nasjoner skal du lete lenge etter. Hvorfor velger UDI å miste denne unike muligheten til samarbeid med Stavanger?

Hvis vi kun snakker økonomi så har jeg avbskelig for å forstå at å tømme Stavanger for asylaøkere kan lønne seg. Når den menneskelige kostnaden, når samfunnet må begynne forfra i integreing av 200, da tilsier dette at UDI bør stoppe tvangsflyttingen umiddelbart!

Tirsdag 27 mai kl 12-13 skal jeg være med de utkasta asylsøkerne på sit down på Arneageren i Stavanger. Bli med du også. Flott måte å bruke lunsjpausen på.

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 26. mai 2014 av i Demonstrasjon, Hvorfor?, SAKEN&KAMPEN.
%d bloggere like this: