Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Mulig norsk Asylreturavtale med tyranistyret i Eritrea!

Det har vært en våt drøm for forrige og sittende regjering å få til asylretur til Eritrea. At landet er en torturversting, fullstendig lukket for innsyn, at FN advarer mot asylretur til landet, at ingen andre land i verden gjør det, at Norges egen ambassade ble evakuert i fjor, burde hver for seg være grunn nok til å la saken ligge.

20140619-104920-38960043.jpg

Klassekampen avslører at Blå-blå regjering har vært i samtaler med despotene i Eritrea. Det er for oss fullstendig uforståelig, men ikke overraskende. Det føyer seg inn i en veldig lang rekke av at humanitet og forsvarlighet legges bort til fordel for norsk økonomi, stemmesanking, fremmedfrykt og andre drivende motiver i dagens asylpolitikk.

En klar paralell til Etiopia saken

Da vi i 2012 forventet en opprydding i alt for lenge ventende asylsaker, svaret rød-grønn regjering med returavtale med Etiopia. Ingen har blitt tvangssendt til Etiopia, men enda 2,5 år er lagt til en dyptgående menneskelig krise for de ca 400 etiopere som sitter fast i Norge.
Over 50 av de som man skrøt av hadde fått rettferdig asylbehandling og avslag har idag fått invilget opphold. Ofte etter massivt trøkk fra RIA, NOAS og andre eller etter rettsaker, innmelding til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg m.m. Folk med norske fagbrev og tidligere jobbkontrakter flyttes rundt fra mottak til mottak på tiende eller femtende året. Dette kan ikke fortsette. Vi er nødt til å rydde opp! Vi påfører Norge skampletter i inhuman behandling som vi ikke kan være bekjent av!

Nå risikerer man å gjøre det samme overfor eritreere. Den som har venterekord er nå inne i sitt 24 år. 8 av dem i Sverige. Ikke få har ventet i 10-15 år. Livet på vent fordi vi ikke har politisk mot til å ha være en human nasjon. Det minner om Colloseum i Roma. Da keiseren merket begeistringen til hordene så gikk han lenger og lenger i å pine mennesker. Brenne dem som levende lys. Sakte pining mot en viss død. Paralellen til norsk asylpolitikk og lengeventende asylsøkere er dessverre påtakelig. Alt for Norge har fått en svidd bismak når vi ikke lenger har vilje til å sette andre trengende før vår egen interesse.

Tidligere i år skrev Aftenposten: «Eritrea er de siste årene blitt et av verdens mest isolerte, korrupte, utsultede og mislykkede land, skal man tro tilbakemeldingene fra den amerikanske ambassaden i hovedstaden Asmara. Aftenposten har fått tilgang til hemmelige og fortrolige dokumenter som er lekket fra det amerikanske utenriksdepartementet til Wikileaks.
30 av disse dokumentene offentliggjøres av Aftenposten i dag. De tegner et dystert bilde av det afrikanske landet, som det siste tiåret har mottatt én milliard norske bistandskroner.»

Og her er en annen urovekkende parallell med Etiopia saken. Norge gir bistand til landet som de som eneste land i verden evnt. Klarer å få returavtale med. Stoler vi egentlig så mye på regjeringen at vi ikke tror at millionstøtten brukes i forhandlingene?

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Én kommentar på “Mulig norsk Asylreturavtale med tyranistyret i Eritrea!

  1. Brit Nustad
    20. juni 2014

    Flott innlegg! Tusen takk. Har du videresendt denn til maktpersoner? Jeg kan evt. bidra – for ikke alle er på bloggen vår . Mvh BritTorsdag 19. Juni 2014 10:23 CEST skrev "Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)" <comment-reply@wordpress.com>: 

     

    WordPress.comvoyagetolife posted: "Det har vært en våt drøm for forrige og sittende regjering å få til asylretur til Eritrea. At landet er en torturversting, fullstendig lukket for innsyn, at FN advarer mot asylretur til landet, at ingen andre land i verden gjør det, at Norges egen ambassa"

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 19. juni 2014 av i Eritrea, Returavtale.
%d bloggere like this: