Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Derfor bør papirløse få jobbe

I et forsøk på å ta motet fra lengeventende asylsøkere tok myndightene skattekortet fra asylsøkere med avslag i januar 2011. Her ser du hvorfor det bør endres:

Får inge retur effekt:

For mange lengeventende er det uaktuelt å reise frivillig til hjemlandet fordi man ikke kan få visa til hjemlandet eller fordi man har reell frykt for hjemlandets myndighter. Dette gjelder konvertitter fra muslimske land, og folk fra bl.a Etiopia og Eritrea og Palestina. Å fra dem skattekort har dermed ingen effekt på retur. Men de individuelle og samfunnsmessige konsekvensene er fatale:

Fatale konsekvenser?

Å miste muligheten til å jobbe over lang tid fører til uholdbart psykisk press og det ødelegger selvrespekten ved at man blir en byrde for samfunnet. Dermed setter vi asylsøker under et press som potensielt kan få katastrofale følger eller bli en samfunnsøkonomisk byrde. Det er rett og slett dårlig butikk for Norge å fortsette å hindre papirløse fra å jobbe.

Faren for å miste ansikt demotiverer til retur:

For andre med avslag er det å komme hjem tomhendt noe som fører til risikabel situasjon. Vi kjenner til eksempler på at øvrig storfamilie blir så skuffet over at de ikke har noe å gi når de kommer tilbake fra vesten, at det fører til utfrysning eller åpne konflikter.

Demotiverende fremtidsutsikter :

Å ha hull i cv’en på kanskje 10 år, gjør at det å få jobb ved tilbakekomst blir vanskelig. Det fører til at man ikke klarer å leie hus og ender opp på gata.
Å kunne jobbe og legge opp penger vil faktisk lette myndightenes jobb med å få folk sendt hjem igjen. Dette betyr også at politiet bør slutte å konfiskere alle penger ved tvangsutsendelse. Noe som er helt vanlig praksis.

Motargument smuldrer bort:

Motargumentet er at om de kan tjene penger så klarer de å oppholde seg lenger i Norge og at det vanskeliggjør retur. Veldig få oppholder seg på ukjent adresse når de mottar lønn, betaler skatt o.l. Det gjør det faktisk enklere å finne dem og tvangsende dem ut når det er mulig og forsvarlig.

Vi mener bestemt at denne praksisen må endres. Vi jobber også med å undersøke om denne praksisen strider mot Grunnlovens paragraf 110. Mer om dette senere.

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 4. juli 2014 av i Eritrea, Etiopia, Konvertitter, SAKEN&KAMPEN.
%d bloggere like this: