Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Gjenopprett Stavanger Asylmottak

Hovedargumentet i slutten av mai, da UDI utraderte det meget lovende Stavanger Asylmottak, var nedgangen i asylsøkere. I begynnelsen av juli viser det seg å ikke være korrekt. Idag sier UDI: «Har ikke vært så høyt siden 2009 – Vi må tilbake til 2009 for å finne et år med høyere antall asylsøkere i samme periode, sier UDI-direktør om hvor mange asylsøkere som har kommet til Norge i årets første seks måneder.» Fra UDI direktør Frode Forfang ( kilde NRK)

Dette må jo bety at UDI må ta et hastevedtak og gjenåpne Stavanger asylmottak som etter planen skal være avviklet i slutten av august.
En hovedgrunn for å prioritere Stavanger er den uvanlig bra nettverket som helsevesen, menigheter og frivillige organisasjoner har bygd opp rundt mottaket. Også forsøket med delokalisert mottak er så livende at det fortjener mer tid til gjennomtesting. Har virkelig UDI så mange steder i Norge son vidåpent ønsker asylsøkere velkommen?

Samtidig avsløres en form for argumentasjon fra UDI sin side som vi ser alt for ofte i asylavslagene. Når grunngiviningen motsies og viser seg ikke å stemme så finner man på nye grunner for å slippe å snu. Det er grunn til å tro at UDI, om de i det hele tatt gidder å kommentere, vil komme opp med en ny grunn for nedleggelsen. Slik skjer notorisk fra både UDI og UNE i asylvedtak. Det minner om x faktor som ikke ahr plass til mer enn 12 finaleplasser og uavhengig av talent så må resten ut. Det magiske talllet har lenge vært ca. 5000. Resten må ut. Finn er grunn som ikke noen kan ta oss på. Så tvilen utover så den er vanskelig å forsvare seg mot. Henvis til bevis ingen får innsyn i. F.eks ambassaden i Iran sin vurdering av rettsdokumenter. Denne saken viser det norske folk en tvilsom bruk av argument som UDI har gjort til sedvanlig argumentasjonsteknikk. Problemet er at vi som nasjon sitter igjen med pletter på vår asylsamvittighet som vi ikke kan godta påføres oss. Som advokatforeningen nylig konkluderte: Norge har ikke en rettferdig asylpolitikk. Det kan vi gjøre noe med!

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 9. juli 2014 av i RIA, RIA i Media, UDI.
%d bloggere like this: