Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Nå har vi ventet lenge nok Erna&Siv!

Den nye regjeringen er i ferd med å skuffe enda mer enn den rød-grønne. Innenfor asylpolitikken har de vært raske til å stramme inn og gjøre asylpolitikken enda mer urettferdig. Men temaområdene vi i fjor høst hadde forventning til, det som kunne se ut som viktige grep har uteblitt.

Asylbarn problematikken er langt fra løst med en engangsløsning som lar et stort flertall av asylbarna forbli i en svært belastende og uholdbar situasjon.

Konvertittspørsmålet skulle gjennomgåes, men det skjer ikke annet enn at man sender kristne muslimer tilbake til fengsel, tortur og mulig død.

Etiopia spørsmålet er ikke en engang rørt, isteden åpner man for samme surret gjennom returavtale med den enda verre diktaturbroren Eritrea.

Syria krisen har man i smålig grad bidratt inn i under dekke av en rekke unnskyldninger.

Det er ikke gjort noe med den første asylfasen, da mange saker kommer uforsvarlig dårlig ut pga av dårlig og mangelfull rådgivning for asylsøker som ankommer et svært fremmed kultur.

Samtidig fortsetter man å tillate mangelfullt skjønn i UDI/UNE. Det skulle bli enklere for nordmenn å vende hjem med sine utenlandske ektefeller, selv for dem som har jobbet i lavinntekstarbeid som misjon og bistand eller studier.

Det er f.eks mangelfullt skjønn å legge ned Stavanger Asylmottak når det egentlige statestikkmaterialet tilsier at det i beste fall er en kortvarig nedgang av asylsøkere. Det er kritikkverdig forvaltning når man raderer ut et mottakk som er backet opp av velfungerende lokalmiljø som er avgjørende for at asylsøkere under psykisk press ikke tipper over.

Nå er det på tide å levere noe å være stolte av for regjeringen og deres to samarbeidspartier. Til nå har det bare vært innstramning uten å refomere asylsystemet. Det forverrer en kritikkverdig situasjon for asylsøkerne. Ellers er det en haug med viktige, men tomme løfter. Utredning og gjennomgang er så langt synonym på trenering.

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Én kommentar på “Nå har vi ventet lenge nok Erna&Siv!

  1. wenche Drevland
    17. juli 2014

    Hei, ja den «nye» regjeringen er enda strengere enn den rød-grønne, men jeg så ingen grunn til å forvente noe som helst av dem. Og de arbeider så stille som mulig for å stramme inn, både for lengeventende og for nye flyktninger. Men Krf og V hadde jeg en tro på at fortsatt hadde anstendighet i behold. Men det har vist seg at for dem er det viktigere å være i såkalt samarbeid enn å bruke vippeposisjonen til å arbeide med et menneskerettighetsperspektiv. Wenche Drevland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 17. juli 2014 av i SAKEN&KAMPEN.
%d bloggere like this: