Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Godt møte mellom Hero og Ria

Ria var i går invitert til å møte hovedledelsen av Hero Norge. Hovedtema var forholdene på mottakene i Sandnes.

En utfordring i møte med statlige organer og private operatører tett knyttet til staten er at ansvar er lagt mange steder. Dypest sett så er regjeringen ansvarlig for at vanlige bolighus fullstappes med asylsøkere gjennom rammebetingelser og gjennom en politisk tekning om at hvis asylsøkere har det så ille som mulig vil de reise hjem. I neste ledd sitter UDI som ivaretar denne tekningen med stor dyktighet og i tredje ledd kommer f.eks Hero som lojalt følger rammene hvis de overhode skal ha sjanse til å få tilslag på anbud i kampen med andre mottaks aktører. Dermed er det begrenset hva et slikt møte kan føre til, men vi kom likevel frem til en enighet på viktige grep som faktisk er mulig for Hero å gjøre noe med.

Samtalens fokus var brannsikkerhet og tiltak for å redusere den psykiske belastningen for asylsøkere.

RIA kommer til å følge godt med fremover. Vår enighet i dag bør bli strakstiltak fra Hero sin side som et lite, men viktig steg mot forsvarlig drift av mottaket i Sandnes.

Fremdeles minner vi om at ingen studentboliger hadde blitt godkjent og fått fortsette hvis antall mennesker hadde vært like mange på like lite areal som asylmottaksbransjen får fortsette under. Dette er et ansvar som Sandnes kommune har. De har også visst om situasjonen siden vi i begynnelsen av 2013 slo alarm. Faren nå er at man skal bli så rigid på regler at mottaksdrift blir tilnærmet umuliggjort. Her må kommunen fokusere på sentrale fobedringer som går på sikkerhet og legge til sides antall biloppstillingsplasser. Noe de færreste asylsøkere har råd til med sine 975kr pr. 14 dager.

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 24. september 2014 av i RIA i Media, SAKEN&KAMPEN, UDI.
%d bloggere like this: