Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Stavanger mottak fikk ikke ny kontrakt

I flg. hero leder Kjartan Dirdal vant ikke Stavange Mottaks søknad frem i anbudskonkurransen som kunne gitt Stavanger asylmottak igjen. Dette er et alvorlig tap for Stavanger og en kortsiktig ressursbruk.

Hovedårsak er kostandsnivå i storby fremfor i bygdestrøk. Det man ikke tar hensyn til er det apparat som Stavanger bygde opp i kommunal sektor, helsetilbud og blandt frivillige organisasjoner. Det er lett å forstå at storbyene kommer dårlig ut på prisnivå, men den langsiktige prislappen i form av god integrering og dermed lavere psykisk belastning er i for liten grad en del av vurderingen.

Det er også grunn til å stille spørsmålstegn med korte kontraktsperioder. Trolig motivert utfra at behovene for mottaksplasser er så varierende. Dette viser vel statistikken at det ikke har vært i Norge på lenge. Når et mottak kan etableres og legges ned etter f.eks tre år vil det på sikt føre til vegring for en samfunnsdugnad når et mottak skal etableres.

Hvorfor er dette viktig? Lokalsamfunnets innsats må ikke mistes fordi dårlig integrering fører til mistro mellom gruppene og vil øke rasehat i større grad enn når man kjenner hverandre. Dette er en ond sirkel hvor stadig økt avstand fører til stadig syørre mistro mellom gruppene. Systemet til UDI vil dermed kunne bidra til økte utfordringer for det multikulturelle samfunn. Derfor burde Stavanger mottak ikke ha blitt lagt ned og derfor burde ny kontrakt ha blitt inngått når man forstod det omfattende apparat som Stavangerdugnaden har bidratt til.

Paradokssalt uttaler Høyanger ordføreren i flg. NRK at han er skeptisk til at de fikk tilslaget på asylmottak.

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 24. september 2014 av i RIA i Media, SAKEN&KAMPEN, UDI.
%d bloggere like this: