Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Er det på tide med sivil ulydighet?

Regjeringen lytter ikke og vil ikke gjøre noe med de stadig påviste bruddene på internasjonal lov. De vet om tortur av tvangsutsendte konvertitter til Iran, men fortsetter. De vet de flere ganger bryter barnekonvensjonen ved å prioritere innvandringsregulerende hensyn fremfor barns beste. De vet at asylsystemet vårt er sårbart fra den asylintervjuet hvor asylant møter alene og rettsikkerheten alt for ofte får en alvorlig knekk.

IMG_3381.JPG

Regjeringen varsler utredninger, men øker nå tempo for å få så mange som mulig ut av landet. 40 nye politiaspiranter er nå kalt inn for å lykkes i å nå målet på over 7000 tvangsutsendelser i 2014. Flere av disse bryter vi både int. Lov og humane hensyn ved å sende ut. Er utredninger bare et skalkeskjul? Vil det være flere konvertitter igjen hvis utredningen er ferdig til nyttår? Vil barn som kommer inn under ny forordning allerede ha blitt sendt ut av landet før den landsomfattende dugnaden har kunne hjelpe dem til å søke?

I noen tilfeller bør lokalsamfunn vurdere sivil ulydighet og gjemme asylsøkere frem til man får søkt for barna, tatt konvertittsaken til retten o.s.v. Inntil utredningene og forordningene faktisk foreligger. Altså inntil saken har blitt belyst. Ikke permanent, men noen måneder fremover. Situasjonen er så tilspisset at det flere steder bør vurderes sivil ulydighet.

Det gjelder slett ikke alle, men der hvor kyndige personer ser at Norge trolig vil bryte internasjonal lov ved å i sin iver sende vedkommende ut, bør folket midtlertidig møte denne iver med sivil ulydighet og gjemme asylsøkeren.

Artikkelen er tatt opp og godkjent av styret i RIA
KONTAKTPERSON: Terje Høyland 47279194, styreleder i Rettferdighet i Asylpolitikken

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Én kommentar på “Er det på tide med sivil ulydighet?

  1. Tilbaketråkk: Sivil ulydighet for flyktninger? | KIA Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 30. september 2014 av i Asylsøkere, Konvertitter, RIA, RIA i Media, SAKEN&KAMPEN.
%d bloggere like this: