Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Ria engasjerer advokater for konvertittene

Advokater tilknyttet RIA blir nå med på en dugnad som gjør at flere konvertittsaker kan bli prøvd for tingretten. Lenge har RIA vært urolig for rettsikkerheten til konvertittene og både Mellomkirkelig råd og et samlet Bispekollegiet og utallige menigheter har ytret skarp kritikk av innholdet i konvertittavslagene.

Oftest går avslaget på tvil om reell tro. Dette på tross av kirkelig fagpersoners innstilling. Omfanget og alvorligheten er av en slik art at vi nå vil ha prøvd flere saker for norsk domstol. I Norge har vi en viktig demokratisk maktfordeling, hvor domstolen nettopp er til for å sjekke at øvrig maktapparat gjør en forsvarlig jobb. I for mange Konvertittsaker som RIA har sett inn i, er vi sterkt i tvil om UNE sin vurdering er korrekt. Hvordan har det seg at en person på et kontor i Oslo, uten å ha møtt konvertitten, vet mer om dennes tro enn dem som følger han tett dag etter dag? Flere prester er oppgitte og sier at det er underlig at staten ikke fester litt til denne delen av deres virke, når andre deler er svært etterspurte ved ulike former for kriser.

En sak for Oslo tingrett koster vanligvis konvertitten 120.000kr. Gjennom RIA advokatene har vi fått til en pris på kun 40.000kr. Dette vil gjøre det mulig for menigheter å se sine saker bli fremmet. Å samle inn 120.000kr er såpass krevende at mange menigheter ikke får det til. Når vi nå kan gi et tilbud som er tre ganger lavere, vil domstolene få flere muligheter for å se på konvertittsakene.

Ta kontakt med styreleder i RIA, Terje Høyland på 472 79194 for en uforpliktende prat om deres saker.

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 16. desember 2014 av i Asylsøkere, Konvertitter, RIA.
%d bloggere like this: