Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Opprør mot FRPU sin adventskalender

Det er et betydelig trøkk i sosiale medier mot FRPU sin adventskalender hvor de feirer med bilde av en asylsøker som sendes ut. Det er fullt mulig å kalle det usmakelig, trist o.s.v. men vi risikerer igjen å overse at problemet ikke først og fremst er at noen blir sendt hjem:

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ffe/36323434/files/2014/12/img_4083.jpg

Problemet er ikke at de uten beskyttelsesbehov sendes hjem, problemet er at alt for mange sendes hjem av innvandringspolitiske hensyn, selv om det er sannsynlig at historien de forteller stemmer. Hovedutfordringen er at den første asylfasen har for lav rettsikkerhet, da asylsøker i to avgjørende intervju møter uforberedt og alene. Alt for mange saker kommer skjevt ut på dette tidspunkt og det fører noen ganger til feil beslutning, noe norsk og int. domstol for mange ganger har slått fast. Når man da skal sette ny utkastelses rekord vil reelle konvertitter ende opp i tortur og fengsel i bl.a Iran, lengeværende asylbarn skulle ha fått opphold av humanitære grunner, usbekere hadde unngått nasjonal gapestokk og tortur (se dagens vg.no) fedre som Kaplan hadde ikke blitt skilt fra pleietrengende familie o.s.v.

Her er det mange luker som venter på å bli åpnet og hvor FRP kan spille en avgjørende rolle. Hvis FRP istedenfor å samle stemmer på asylhardhet, velger å gjøre asylpolitikken mer rettferdig, så vil de andre partiene følge etter og det kan bli politisk klima for å finne gode fremtidig løsninger som Norge kan være bekjent av.

Alternativet er mulig å skjelne i andre europeiske land hvor asylpolitikkens fronter hardnes til og det gir rom for både venstre og høyre radikale miljø å få politisk fotfeste. SAS sitt månedsblad, som ble trukket tilbake, belyste nettopp hvor underlig en slik utvikling er i verdens rikeste hjørne. Sittende regjering har etter min mening mulighet til å åpne luka til gode løsninger som sikrer reell rettsikkerhet for asylsøkere. De kan også bli den regjering som åpnet luka som gav ekstremistene en varig innflytelse i Norge.

Bilde fra FRUP sin adventskalender

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Én kommentar på “Opprør mot FRPU sin adventskalender

  1. Tore Andersen
    21. desember 2014

    Etter hver meningsmåling som viser nedgang for Høyre og FrP,så kommer alle populistiske skippertak som en hest med magesjau,masse illeluktende møkk,..eks.boksing osv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: