Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

RIA/IMI seminar i Kr.sand 5. Jan 2015

Kirkene i Kr.sand inviteres nå til dagsseminar om integrering og asylpolitikk. Styreleder i RIA og Internasjonal leder i IMI Kirken, Stavanger gir innblikk i erfaringer fra Rogaland. Hva kan vi gjøre for konvertitter? Hvilke muligheter har lengeventende asylbarn? Hvordan bidra til meningsfull ventetid? Hvorfor og hvordan driver IMI Kirken språkskole for 120 studenter? Hvorfor er det over 40 nasjonaliteter i menigheten?

IMG_2454.PNG

Mandag 5. januar inviterer Kirkens internasjonale fellesskap, Kristiansand i samarbeid med KIA til et spennende seminar. Hva kan vi gjøre for å inkludere mennesker med utenlandsk bakgrunn i menighetene? Hva gjør vi når vi blir engasjert i en asylsak? Terje Høyland, som er prest og arbeider i IMI-kirken i Stavanger, og som også er styreleder i Rettferdighet i asylpolitikken (RIA) vil undervise og svare på spørsmål.

Inkludering i menigheten og hva vi kan gjøre i asylsaker

Tid: Mandag 5. Januar 2015 kl 10.00-14.00
Sted: Domkirkens menighetshus, Gyldenløves gate 9

Påmelding
Påmelding til pastor@internationalfellowship.no innen 3. januar 2015

Velkommen til en todelt seminardag med fokus på inkludering og arbeid blant asylsøkere.
Dette seminaret er for personer som arbeider for, eller som ønsker å arbeide for, mennesker med utenlandsk bakgrunn. Terje Høyland fra IMI-kirken og Rettferdighet i asylpolitikken (RIA) deler av engasjement og kunnskap.

Hvordan bygge norske menigheter for alle nasjoner? Første del av seminaret tar opp mulighetene som åpner seg når menighetene tar imot de som kommer nye til Norge. Det antydes at så mange som 40-60 % av innvandrere til Norge er kristne. Mange har med seg betydelig åndelig ballast som kirken i Norge kan få del i.

Asylsakene. Seminarets del to fokuserer på asylsaker. Vi får en gjennomgang om hva som møter mennesker som søker asyl i Norge, fra de leverer søknaden og til de får opphold eller må forlate landet. Det blir konkrete råd og tips om hva man kan gjøre for å hjelpe.

Epilog. Mange mener at asylpolitikken som føres i Norge ikke er rettferdig. Vi får også noen tanker om hva RIA mener skal til for å gi Norge en mer rettferdig asylpolitikk.

Foreleser
Terje Høyland er prest og arbeider som internasjonal leder i IMI-kirken i Stavanger. Han er også styreleder i Rettferdighet i asylpolitikken (RIA) riarogaland.wordpress.com/. På seminardagen vil han i første del undervise som prest, den andre delen som styreleder i RIA.

Program

9.45​Kaffe og te
10.00​Seminardel 1: Hvordan bygge norske menigheter for alle nasjoner?
11.30 ​Lunsj
12.15​Seminardel 2: Hva kan vi gjøre i asylsakene?
13.45​Epilog: Hva skal til for å gi Norge en mer rettferdig asylpolitikk?
14.00​Slutt

Pris
Det er gratis å delta på seminaret. Lunsj koster kr 30,-.
Vi tar opp en kollekt til Rettferdighet i asylpolitikken.

Påmelding
Påmelding til pastor@internationalfellowship.no innen 3. januar 2015.

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 30. desember 2014 av i Asylbarn, Asylsøkere, Demonstrasjon, Hvorfor?, Seminar.
%d bloggere like this: