Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Lene Høigårds sterke appell for kvinner på flukt

Her ser du appellen som Lene holdt:

IMG_4873

APPELL
Massevoldtekt av kvinner brukes som våpen i krig og konflikt, men slås ikke opp i nyhetene. Kvinnenes kropper er usynlige slagmarker.
Massevoldtekt er historiens største fortielse og verdens minst fordømte krigsforbrytelse.
Voldtekt er den eneste forbrytelsen der et samfunn stigmatiserer offeret framfor overgriperen.

Fra en kronikk i Dagsavisen av Jonas Gahr Støre, 2011.
Hva med de av disse kvinnene som er kommet til Norge? De får vel beskyttelse hos oss?
Etter lesning av mange asylintervjuer, avslag, anker og nye avslag, har vi i arrangementskomiteen etter hvert blitt kjent med personene det gjelder. Først etter lang tids kontakt, når gjensidig tillit har oppstått, har de våget å fortelle bruddstykker av sine traumatiske opplevelser. I første møte med politiet og asylmyndighetene våre forteller de ikke gjerne om slike ting. Skammen og fornedrelsen ved å ha blitt voldtatt er for stor til at de kan sette ord på det. De ønsker å stå fram med verdighet. Vi har erfart at de ofte bærer sine traumer alene – ikke engang til sine nærmeste kan de fortelle om det.

Hvis kvinnene senere, i klage på vedtaket, forteller litt mer om sine erfaringer, opplever vi at de ikke blir trodd, eller at dette ikke blir vektlagt av UNE.
Langt fra alle er utadvendte, verbale og i stand til å kjempe for sine rettigheter. De resignerer og får mange helseplager.
Det er utrolig vanskelig å få et negativt vedtak omgjort. Asylpolitikken i Norge er streng, men IKKE rettferdig! Den har heller ikke vist seg tilstrekkelig rettssikker – men det er så alt for dyrt å føre en sak for retten.
Våre hjerter blør for personer vi kjenner, ærlige, gode mennesker som Norge burde ha tatt imot med takk! De har ingen mulighet til å ta tak i egen livsskjebne og går i evig angst og frykt for å bli returnert til nye overgrep. Man blir syk av å ha det slik!

Vi appellerer til våre myndigheter: Kvinnelige asylsøkere med avslag fra UDI og UNE må bli trodd når de kommer med tilleggsopplysninger om hva de har opplevd. La dem få den beskyttelse de har rett på!

Lene Høigård, på vegne av arrangementskomiteen

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

2 kommentarer på “Lene Høigårds sterke appell for kvinner på flukt

 1. jostein bjoerkmo
  10. mars 2015

  Ta nå heller opp hvorfor de ikke får hjelp i det norske rettsvesenet når muslimene massevoldtar i Norge.
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/krim/kameratgjeng-slipper-gjengvoldtekt-tiltale/a/23408310/

  I India tar vanlige folk affære når rettsystemet ikke fungerer. Det skjer ikke her.

  • voyagetolife
   11. mars 2015

   Er det lynsjing du taler for? All kriminalitet og urett er og forblir galt. Samtidig er det all grunn til å være forsiktig med å generalisere og gi inntrykk av at alle fra en samfunnsgruppe er slik som dette gir inntrykk av. Vi må være klar over at det i alle grupper er drittsekker uten at det blir typisk for gruppen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 27. januar 2015 av i Demonstrasjon, Hvorfor?, RIA, Seminar.
%d bloggere like this: