Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Menneskeskjebner#politisk spill

I gjennom flere valg har asylpolitikk blitt gjenstand for politisk spill. Gjennom de siste dagers asylbarn høring forblir det virkelig alvoret at mennesker, voksne og barn, er de som bærer konsekvensene:

Det sies mye viktig om hvor minimal endring i reell asylpolitikk det faktisk var snakk om. Lengeværende barn skulle fra nå av likestilles med allle andre asylbarn og ingen av dem skulle vernes mot utsendelse. Men også andre alarmerende sider av dagens asylpolitikk har blitt enda mer synlig:

De siste dagers asylbarn høring gir også innsyn i hvor målrettet flertallet i dagens Storting er med å få oppfylt måltallene om utsendelse. Det er forløplig svært få som reagerer på de utilsikta konsekvensene som dette påfører barn og voksne fra andre land. Ingen ser ut til å forferdes over det som Afganske myndighter har slått alarm om. Det høye tempo hopper bukk over humane verdier som vi mener at Norge er bygd på.

Det er ikke bare Frp/Høyre som bærer ansvaret for det store tempoet. Høringen om asylbarna viser at de rød grønne med AP i spissen er like delaktige i kjøret. Det er som sagt Stortings flertallet som har godkjent at det settes utkastelses rekord. Var det noen som stemte mot? Sv? Krf? Venstre?

Selvsagt er disse prosessene et uttrykk for det valgresultat forrige Stortingsvalg gav og skal landet få en endring er en mulighet at det stemmes annerledes. Samtidig er det om mulig enda viktigere at velgerne må gi partiene hjemmel for at behandlingen av tiggere, asylbarn, konvertitter, lengeværende asylvoksne o.s.v. ikke er gjenstand for politisk spill.

En av grunnene til at vi håndterer dette så inhumant er at partiene er redd for å miste stemmer hvis de er humane i asylpolitikken og fattigdomshåndteringen. Dette er en bevisst strategi i de fleste partiene, basert på erfaring fra de siste tre Stortingvalgene. Håpet er at menneskeskjebner ikke blir gjenstand for politisk spill. I Sverige har de klart å etablere en felles politisk forståelse i integrering og asylpolitikken. Det trenger Norge nå. Første steg er kommunevalget til høsten.

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 7. februar 2015 av i Hvorfor?.
%d bloggere like this: