Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Barn på flukt-Redd Barna Seminar 9. Mars

Viktig innsikt i situasjonen til barn på flukt når Redd Barna holser åpent seminar den 9. mars kl. 18.00 på Sølvberget kulturhus, Stavanger.
Rom: Møterommet. Lett servering. Gratis.

Her ser du alle detaljer:

Millioner av barn har reist hjemmefra, enten på flukt eller i søken etter et bedre liv. Noen når Europas asylsystemer, mens et uvisst antall blir sittende fast i uverdige levekår eller mister livet underveis. Til enhver tid bor det mange tusen barn i norske asylmottak. Barna kommer fra mange forskjellige land, de tilhører forskjellige religioner, og de har opplevd svært ulike ting i hjemlandene sine. Noen kommer direkte fra hjemlandet, mens andre har vært i ett eller flere land før de kommer til Norge. De fleste barn kommer til Norge sammen med andre familiemedlemmer. Andre barn kommer helt alene som enslige mindreårige asylsøkere.

Program

Tove Romsaas Wang
Redd Barnas generalsekretær forteller om hva det innebærer å være et barn på flukt og om hvorfor det er spesielt viktig å hjelpe disse barna. Hun er selv ofte ute i felten og har sett hva slags konsekvenser flukt kan få for barn og for samfunnet. Mangel på utdanning, utrygge lekeplasser, mangel på varmt tøy, tap av familie og venner, angst og frykt for å nevne noen.

Cecilia Dinardi
«En asylbarns dagbok fra tiden på asylmottaket»
Cecilia, født i Chile, var selv et asylbarn på mottak som ikke ble sett eller hørt og som opplevde veien til hjelpeapparatet som lang. Hun vil dele noen av sine erfaringer som asylbarn og samtidig fortelle om det arbeidet hun og andre har gjort gjennom årene og veien videre for å trygge og sikre en god omsorg for disse barna. Cecilia er i dag advokatfullmektig og ble kåret til årets forbilde i 2011 for sitt arbeid og sterke engasjement for blant annet barnevernsbarn og asylsøkerbarn.
 

Francois El-Safadi
«Selvtillit og selvfølelse»
Francois er født i Libanon, og tilbrakte store deler av barndommen som flyktning i Berlin. Han kom til Norge som 14-åring, og var på det tidspunktet i ferd med å havne i et dårlig miljø i Tyskland. Det samme kunne han ha gjort i Norge om han ikke han hadde opplevd den positive effekten som lokalsamfunnet og personlige relasjoner kan ha. Francois skaper i foredraget en bevissthet rundt viktigheten av å ta vare på seg selv og de rundt seg.  Foredraget gir deltagerne konkrete tips til hvordan bygge egen og andres selvtillit.

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 3. mars 2015 av i Seminar.
%d bloggere like this: