Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Gi kvinnelige asylsøkere som har vært utsatt for tortur, beskyttelse nå!

Et vellykket årsmøte i RIA kom med denne enstemmige uttalesen: 

 

Kvinner som fengsles på grunn av egen eller familiemedlemmers politiske aktivitet, utsettes ofte for voldtekt og andre seksuelle overgrep. Slike overgrep må regnes som tortur.

 

Men det fins eksempler på at norske myndigheter har kategorisert overgrepene som enkeltstående kriminelle handlinger. Overgrepene er derfor blitt avvist som grunnlag for asyl. Kvinner med en slik bakgrunn, må sikres retten til å ta opp sin sak på nytt. Det er viktig at kvinner må få mulighet til å forklare og utdype sitt behov for beskyttelse over tid.

 

Utlendingslovens § 38 gir anledning til å legge vekt på innvandringsregulerende hensyn. Dette overstyrer i for stor grad beslutningen om opphold på humanitært grunnlag. Det finnes et rom for skjønn når det gjelder opphold på humanitært grunnlag Det humanitære rommet må bli større.  

 

Årsmøtet i RIA ber UNE om å gi kvinner som har fått avslag, ny behandling i tråd med retningslinjene om kjønnsbasert forfølgelse fra 2012, og la dem få opplyse  sine saker  med personlig frammøte i  nemd.

 

Mottakere :  UNE, Pressen, politiske partier og organisasjoner

 

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 9. mars 2015 av i Kvinner på flukt, RIA.
%d bloggere like this: