Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Oljefondet støtter Eritreas diktator

Åpent brev til Storting og regjering:Oljefondet støtter Eritreas diktator, Isaias Afeverki !

Oljefondet har etiske retningslinjer som ble utvidet da Stortinget fredag 5.juni bestemte å trekke fondet ut av kullindustrien. Det neste må bli å trekke fondet ut av gullindustrien i Eritrea! Diktatoren i landet lever inntekter fra Nevsun gullgruvene og en 2% skatt eritreere verden rundt blir avkrevd. 

Eritrea er et av verdens mest lukka og brutale regimer. Landet har ingen grunnlov og elementære menneskerettigheter finnes ikke , heller ikke politiske eller demokratiske rettigheter. Fra det lille landet med ca. 4,5 millioner innbyggere flykter ca. 200 mennesker hver dag over grensa til Etiopia, og iflg. FN flykter ca.4000 hver måned til Europa! Ca. ¼ av alle flyktninger som dør i Middelhavet kommer fra Eritrea. 

I fjor søkte 1890 eritreiske flyktninger om asyl i Norge, og hittil i år har over 100 barn under 18 år banket på vår dør.

De rømmer fra et regime som tvinger alle 18 åringer til militærtjeneste i 1 ½ år, før svært mange av dem må gjøre såkalt nasjonaltjeneste på ubestemt tid! De bor i arbeidsleire, tjener 10 dollar pr. måned for bl.a. å bygge veier og jobbe i gullgruvene. Dette er slaveri og tvangsarbeid.

Eritrea har også en milits, bevæpnede reservestyrker, som alle må være med i inntil de fyller 60 år. 

FN’s spesialrapportør sa nylig i FN’s hovedforsamling at landet preges av forsvinninger og drap, tilfeldige pågripelser, inhumane vilkår i fengsler med bruk av isolat og tortur.

Det er totalt uakseptabelt at Norge bidrar til at diktatoren kan fortsette å leve av gullgruver. Det er uetisk av Norge å være medeier i disse gruvene. Vi oppfordrer Stortinget til å trekke oljefondet ut av Eritrea nå!

Stavanger 07.06.15

Brit Nustad

styremedlem i RIA (Rettferdighet i asylpolitikken) 

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 16. juni 2015 av i Eritrea.
%d bloggere like this: