Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Er gutten på stranda glemt?

Jeg er urolig for hva som menes med «åpenbart grunnløse asylsøknader» når vi lenge før vi hardnet til asylpolitikken, igjen og igjen overså asylbarns rettigheter, konvertitters reelle behov for beskyttelse, etioperes redsel for å bli sendt tilbake til diktaturledelsen hjemme o.s.v. At de fleste kommentatorer mener de politiske endringer ikke bidrar til løsninger i flyktningekrisa er tankevekkende!

Istedenfor stort lederskap får byråkratiske ordninger triple kostnaden pr. flyktninger! For så vidt greitt at vi er rause, det er flott at det skaper norske arbeidsplasser og verdiskapning, men til slutt er det flyktningene som får skylda for at de er så dyre og norsk bistand raderes på bekostning av de som enda ikke har rømt fattigdom og kriser. Var det ikke seriøst ment å ville hjelpe dem i nærområdene? Hva om poenget blir å hjelpe så mange som mulig fremfor å smøre asylmaskineriet? Slik det er lagt opp nå vil vi som storsamfunn tjene på flyktningene. Er det tanken at vi i oljekrisa skal redde velstanden vår gjennom flyktningeindustrien?  Det største mottaker av norsk bistand blir nå Norge. Noen som våger å skjekke overskuddet ved årenes slutt for asylmottaks bedriftene? 

Et juleønske er at asylpolitikk ikke lenger blir gjort til politisk spill og stemmesanking, men at Norge får et lederskap som tar tak slik at vi faktisk kan lykkes med den uvanlig viktige integreringen. Nå er det frivilligheten og de fleste kommuner som leder ann, men erfarer at bl.a rikspolitikerne bidrar til mer frykt, vanskeligere arbeidsforhold, finurlige regler som begrenser o.s.v. Foran den kommende «harde politiske linje» reagerer allerede Helsingforskomiteen, Amnesty, advokatforeningen m.fl. 

En død gutt på stranda brakte humaniteten tilbake, massakren i Paris åpnet døra for hardhet, innstramning og økt oppslutning om de mest invandringsskeptiske partiene. Har vi mistet gutten av syne?  

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 18. november 2015 av i Asylsøkere, Etiopia, Hvorfor?.
%d bloggere like this: