Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Stor takk til alle RIA’s støttespillere

Kjære medlemmer og venner av RIA!                                  Desember 2015

Det siste halvåret har flyktningers situasjon kommet på dagsorden på en måte som vi ikke kunne forestille oss da vi markerte Verdens flyktningedag i Stavanger 20. juni. Noen medlemmer etterspør hvordan RIA markerer seg og samarbeider med andre organisasjoner i en så spesiell tid. Dette året har styret hatt redusert kapasitet på grunn av sykdom, men vi synes det er langt viktigere at folk generelt viser vilje til å bidra, enn at det nødvendigvis skal kanaliseres gjennom RIA. Mye godt arbeid gjøres av våre medlemmer uten at det nødvendigvis preger nyhetsbildet. Styret prioriterer følgende:

 

Rettsikkerhet for nyankomne asylsøkere:

Det er NOAS som har ansvar for å gi informasjon om asylprosessen og rettsikkerhet i transittmottak, slik som det nå er på Hotell Alstor i regi av Hero og på Forus Akuttinnkvartering. Rettsikkerheten er sterkt svekket gjennom den siste asylavtalen. RIA har gitt tilbud til NOAS om å samarbeide dersom det er behov.

Kontakt med mottakene.

Forus akuttinnkvartering trenger ro i starten og kan ikke ta imot besøk som ikke er avtalt med ledelsen. Mottaket på hotell Alstor drives av Hero.  Hero er tydelige på at de forholder seg til asylsøkeren og har streng taushetsplikt. Asylsøkere kan velge om de vil ha med seg en kontaktperson eller fullmektig i møte med mottak.

Lengeværende barns situasjon.

Nytt avslag i Neda saken er opprørende og alvorlig for denne familien og for andre lengeværende barn i Norge som har fått avslag på opphold. Familien og «Støttegruppa for Neda» må beslutte om de vil føre saken for Høyesterett. En familie fra Iran som er på mottak i Haugesund, venter nå på vedtak fra Oslo tingrett. Deres døtre har vært i Norge i h.h.v. 9 og 11 år. De som får støttespillere er heldige, men lykkes ikke alltid. Mange støttegrupper fortsetter å gi bistand til familier under vanskelige forhold i hjemlandet etter tvangsretur. Kontakt Marcela, tlf. 91805363 dersom du vil støtte Nedasaken.

Oppfølging av asylsøkere og deres kontakter i RIA.

Mange av dere har fulgt opp asylsøkere over år på en måte som har rettsikkerhet, omsorg og til slutt bosetting i kommune. Dette året har 5 barnefamilier på Sandnes fått opphold. Vi erfarer at det er behov for flyktningeguider, verger for mindreårige asylsøkere, engasjement fra kirkelige nettverk og naboer som bryr seg. Foreldre har varierende norskkunnskaper og skal forstå beskjeder på nett og i post fra skolen. Barn skal gjøre lekser, og foreldre skal invitere til vennegruppe i klassen. De som har fått opphold ønsker arbeid. Det må søkes via nettsider, og de trenger kontakter i arbeidslivet. I tillegg har vi fortsatt kontakt med mange asylsøkere med endelig avslag som har det svært tungt og får store helseplager.

RIAs kvinnegruppe har nå 10 medlemmer. Noen har samarbeid med UIS om et forskningsprosjekt som omfatter eldre kvinnelige asylsøkere med endelig avslag, avsluttes i 2017. Vi er representert i «Støttegruppen på Jæren» som forbereder rettsak for mor og barn med avslag. Vi formidler gratis tannbehandling i samarbeid med et tannlegesenter. Tannlegetime kan bare gis til asylsøkere med endelig avslag som bor utenfor mottak, og noen få personer som er omfattet av RIAs prosjekter.

Websida vår trenger oppdatering. Noen med god datakunnskap som melder seg?

Kontingent har vi ikke kapasitet til å kreve inn eller minne om. Takk til alle som har betalt. Dersom du har mulighet for å legge inn en fast årlig innbetaling via nettbank, vil det være fint. Kontingenten er kr. 200, men vi er og glad for støttemedlemmer som betaler kr. 50. Bankkonto 1503 34 28747.

Har du spørsmål eller ønsker å engasjere deg; svar på eposten eller ta kontakt med oss på telefon. Vi er fortsatt glad for alle som vil være medlemmer, selv om du ikke kan være i aktiv kontakt med asylsøkere.
Vennlig hilsen

Leder Brit Nustad – 97536835,

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

2 kommentarer på “Stor takk til alle RIA’s støttespillere

 1. Jon Stangeland
  15. mars 2013

  Eg vil så gjerne takka for innsatsen du gjer i RIA. Tanken på dei mange som er her i landet og ikkje kjem vidare, opprører meg. Særleg tenkjer eg på barn som aldri får falla til ro fordi familien ikkje kan sendast ut og heller ikkje får melding om at dei kan vera her. Stå på
  Helsing Jon Stangeland

  • solveignaa
   8. desember 2015

   Takk Jon! Det er godt å ha deg med som medlem i RIA.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 8. desember 2015 av i Hvorfor?, RIA, SAKEN&KAMPEN.
%d bloggere like this: