Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Norges etiopiske bløff?

Rettferdighet i Asylpolitikken (RIA) har fått tilgang til uttalelser Andreas Skjøld-Lorange,Senior kommunikasjonsrådgiver Justis- og beredskapsdepartementet har svart til Etiopisk Norsk Kanal (Oslo/Norway) om returavtalen med Etiopia. Flere elementer gir opplevelsen av at Norge bløffer om returavtalen og at hovedfokus er å legge enda mer psykisk press på de lengeventende asylsøkerne fra Etiopia. Flere fakta virker underlige. Ingen andre har hørt om 200 vellykka tvangsreturer før. At regimevennlige studenter har reist frivillige hjem,mer kjent, men det er svært få andre som har valgt frivillig retur eller blitt tvangsreturnert. Flere av de som trues til å reise hjem er definert som terroister av regimet i Etiopia.Uuke etter uke dreper og slår myndighetene ned på de som ytrer motstand inne i Etiopia. Disse er av samme etniske gruppe som mange av de som sitter fast i Norge. At Skjøld-Lorange også hevder at returavtalen fra 2012 aldri har vært stoppet går på tvers av Politiets Utlendigshet sin vurdering av saken. 

RIA har siden 2011 bedt norske myndigheter rydde opp i det humanitære kaoset som 7-800 etiopere lever under. De fleste for tiende, tolvte, attende året, etc. De kan norsk, de er kristne, mange har norske utdannelser og arbeidserfaring. Akkurat nå er de presset til å blokkere dyre mottaksplasser, det psykiske presset kan koste Norge dyrt, barn og foreldre skilles, de lever på småpenger og isoleres stadig mer. 

Det er for flere svært farlig å bli retursendt til regimet. Det er uholdbart å la folk fortsette å leve på denne måten. Det er på overtid å rydde opp, også for dem som ikke har god nok asyl grunn. La oss svelle noe kameler for å ikke bli skyldige i at folk ble så ødelagte at de tippet over og tok sitt eller andres liv. Alle er ansvarlige for egne valg, men vi som nasjon er ansvarlig for å ikke pushe folk til dyp menneskelig tragedie. 

Her er samtalen:

  
 
  

Reklamer

Om Terje Høyland

Reisen fortsetter. Litt ubeskyttet sagt så handler denne reisen om å bringe IMI Kirken ut til nasjonene og nasjonene inn i IMI Kirken. Ubeskyttet fordi det dypest sett handler om å bringe Jesus til nasjonene og å møte nasjonene slik Jesus ville ha gjort det. Upresist fordi det også handler om deg, din gruppe, din business eller din menighet som slår følge med oss ut i verden. Terje Høyland + 47 47279194 / terje@imikirken.no

2 kommentarer på “Norges etiopiske bløff?

 1. Terje Høyland
  21. desember 2016

  Fremdeles ingen endring for lengeventende etiopere. Hvor lenge skal de tynes?

  • rialene
   21. desember 2016

   Enig! Nok er nok!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 1. mars 2016 av i Etiopia, RIA, UDI, Uncategorized.
%d bloggere like this: