Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

Hvor trygg er man egentlig med statsborgerskap i Norge?

4f949f1fe177609e3e0716994041073e

En gladmelding denne uken var at Mubarak Ahmed Taleb fikk statsborgerskapet tilbake.  Men hva med alle de andre?  En storfamilie på 12, besteforeldre, barn og barnebarn, har fått beskjed om å forlate landet i august etter 27 år i landet – statsborgerskapet ble fratatt dem i fjor.  Vi følger i spenning utfallet av rettssaken mot Mahad Abib Mahamud.  Andre som føler seg truet er Gülay Kutal, leder av SVs etniske likestillingsutvalg, som sier: «Sitter jeg helt stille, så kommer kanskje ikke turen til meg og mine …»  (Aftenposten, 24.2.2017).

Det er et mareritt, jeg venter bare på at jeg skal våkne, sier Firas Abu-Salah til Utrop.  Han kom til Norge som statsløs palestiner for 14 år siden. Han fikk oppholdstillatelse, arbeidstillatelse og norsk statsborgerskap. Kona kom på familiegjenforening i 2006. Sammen med sine to norskfødte barn bor de i Kabelvåg i Lofoten, et sted der de trives veldig godt. «Vi føler oss som en del av samfunnet, her har vi aldri følt oss som utlendinger», sier han.  Les resten av saken i Utrop  http://www.utrop.no/Nyheter/Innenriks/31370

Generalsekretær Thorbjørn Jagland i Europarådet uttaler at norske myndigheter ikke kan frata noen statsborgerskapet dersom det betyr at personen blir statsløs.  Norge er bundet av Europarådets konvensjon om Nasjonalitet. Den slår fast at et medlemsland i Europarådet ikke kan gjøre en borger statsløs.  Dette er norske myndigheter bundet av.

Har man glemt Nansepassene? De ble gitt til dem som ble statsløse etter 1 verdenskrig. 500.000 fikk slike pass og 50 nasjoner anerkjente dem. Det var i en tid da de fleste nasjoner var utarmet etter krigen. Men de hadde plass til de statsløse.

Europarådets generalsekretær gir dermed full støtte til advokat John Christian Elden, og andre juseksperter, som mener norske myndigheter bryter loven ved å frata Mahad Abib Mahamud (30) sitt norske statsborgerskap.

Kilde: VG Nyheter 15.1.17

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 25. februar 2017 av i Uncategorized.
%d bloggere like this: