Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Respekt og rettferdighet for asylsøkere!

«Når et barn mister håpet, mister det evnen til å ta vare på seg selv».

Hør Margreth Olin intervjuet av Arild Hareide i forbindelse med at hun ble overrakt Jon Lilletuns ærespris på KrF sitt landsmøte nylig.

Margreth Olin vet hva hun snakker om, etter å ha fulgt mindreårige, enslige asylsøkere helt fra 2002. Da midlertidig opphold ble innført i 2009, altså at mindreårige må ut av landet når de fyller 18 år, startet hun arbeidet med filmen De andre.  Hun fant ungdommer som var blitt fratatt håpet.  Én gjorde selvmordsforsøk på 18-årsdagen. Ungdommer drev med selvskading.  Én var på lukket avdeling på psykiatrisk sykehus.  Hun leverte talløse bekymringsrapporter til Stortinget og hadde en mengde møter med Justisdepartementet.  NÅ sender mottak over hele landet, samt vergeforeningen, alarmerende rapporter om samme forhold.

Vår etikk, en av grunnpillarene som det norske samfunn bygger på, sier at mennesket er et mål i seg selv. Det betyr at vi aldri kan anvende mennesker som middel for å nå politiske mål!

Men vår regjering fører en signalpolitikk som har til hensikt å begrense at ungdommer legger ut på flukt, begrense antallet som kommer til Norge.   Ungdommenes egenverd er overhodet ikke i fokus.

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 10. mai 2017 av i Asylbarn, asylpolitikk, Barn på flukt, Enslige mindreårige, Uncategorized.
%d bloggere like this: